makoran مکران

مکران وبلاگ خبری-تحلیلی استان سیستان و بلوچستان

makoran مکران

مکران وبلاگ خبری-تحلیلی استان سیستان و بلوچستان

باغات انار خاش 10 درصد افزایش داشته است

  مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: امسال با توزیع 45 هزار اصله نهال یارانه‌دار، باغات انار خاش نسبت به سال گذشته بیش از 10 درصد افزایش داشته است.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی خاش، امان‌الله طوقی اظهار کرد: شهرستان خاش به دلیل تنوع آب و هوایی، استعداد کاشت و داشت انواع محصولات سردسیری، نیمه گرمسیری و نیمه سردسیری را دارد.

وی افزود: در حال حاضر همزمان برداشت محصولاتی از قبیل انار، خرما، پسته، پرتقال، زرشک، برنج، ذرت دانه‌ای، ذرت علوفه‌ای و سبزی برگی را شاهد هستیم.

مدیر جهاد کشاورزی خاش ادامه داد: یکی از محصولات باغی پاییزه انار است که کار برداشت آن از سطح 400 هکتار از باغات بارور شهرستان خاش مراحل پایانی خود را طی می‌کند که متوسط عملکرد در هر هکتار 12 تن است.

طوقی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش از 4 هزار و 800 تن انار توسط باغداران به بازار مصرف خاش و دیگر شهرهای استان عرضه شود.


وی بیان کرد: کل سطح باغات انار شهرستان خاش 450 هکتار بارور و نهال است.

مدیر جهاد کشاورزی خاش تصریح کرد: در سال جاری با توزیع 45 هزار اصله نهال یارانه‌دار این سطح بیش از 10 درصد نسبت به پارسال افزایش داشته است.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی خاش نیز گفت: مهم‌ترین آفت باغات انار کرک گلوگاه است و بهترین روش مبارزه با این آفت به صورت مکانیکی و بیولوژیکی است.

انور کرد بیان کرد: کشاورزان باید بعد از پایان برداشت نسبت به جمع‌آوری انارهای آلوده در باغ و انبار و معدوم کردن آن اقدام کنند و در صورت عدم همکاری تعدادی از باغداران این آفت در مدت زمان کوتاهی از باغاتی که مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی انجام نشده به دیگر باغات سرایت و تمام منطقه را آلوده و ضمن پوسیدگی انار، کاهش تولید در واحد سطح را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: در سال‌های اخیر با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و مدیریت حفظ نباتات به منظور مبارزه بیولوژیک با کرم گلوگاه، کارگاه تولید حشرات مفید در شهرستان خاش ساخته شد که پس از خرید و نصب دستگاه‌های مربوطه نسبت به تولید زنبور تریکوگراما و توزیع تریکوکارت بین تعدادی از باغداران اقدام شد.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی خاش گفت: رهاسازی این زنبور مفید و نصب تریکوکارت باید از اوایل اردیبهشت آغاز و در هر دور آبیاری به مدت 13 مرحله در باغات انار انجام شود.

کرد یکی از علت‌های کاهش محصول انار در سال ‌جاری را ریزش گل‌های انار در اردیبهشت ماه به خاطر شدت باران تگرگی و طوفان اعلام کرد.

وی افزود: مبارزه بیولوژیکی با آفات کرم گلوگاه که یکی دیگر از عوامل کاهش محصول است باید توسط همه باغداران انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: کار برداشت مکانیزه ذرت علوفه‌ای با دستگاه چاپر از سطح 800 هکتار از اراضی شهرستان خاش آغاز شد.

امان‌الله طوقی افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش از 24 هزار تن ذرت علوفه‌ای از این مزارع تولید و به بازار مصرف عرضه شود.

وی بیان کرد: ذرت علوفه‌ای تولیدی به مصرف دامداری‌ها و پرواربندی‌های شهرستان خواهد رسید  بخشی از آن به دیگر شهرهای استان عرضه می‌شود.

 

منبع:خبرگزاری فارس

نظرات 1 + ارسال نظر
baloch شنبه 30 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 08:57 http://balochi.blogsky.com

مردم مشکل گاز داریم / مسئولان تکذیب می کنند!!
هرساله با شروع فصل پاییز و نزدیک شدن به فصل زمستان دغدغه جدیدی به مردم سیستان و بلوچستان افزوده می شود و آن هم مشکل دریافت کپسول¬های 11 کیلویی گاز برای مصارف خانگی است.
البته در سالهای گذشته این مشکل بیشتر در ابتدای فصل زمستان بود اما امسال از ابتدای پائیز به طوریکه در شهر زاهدان مشکل گاز مردم را کلافه کرده و متاسفانه اینگونه به نظر می رسد که مسئولان هم به فکر مردم نیستند.
چند نقطه از شهر زاهدان به شهروندان معرفی شده اند که می توانند در صف های طولانی به انتظار بنشینند! تا ماشین حمل کپسول گاز برای توزیع به آنجا مراجعه کند. حال به چه صورت و با چه مشکلاتی بماند!
بعد از چند ساعت می آیند و بعد از منت گذاشتن های بسیار بر سر مردم کمتر پیش می آید که دلخوری هم پیش نیاید.
این مردم هستند که باید در صف گاز باشند و از کار و زندگی هم بیافتند و کرامت انسانی آنها تنها به جرم اینکه همواره مظلوم بوده اند و به مانند دیگر مناطق نخواسته اند با ایجاد جار و جنجال به نیت خود برسند.
مسئولان مربوطه احتمالا به دلیل مشغله کاری زیاد خودشان برای دریافت گاز مراجعه نمی کنند چون فقط کافیست که یکبار هم شده با مردم همدرد شوند و یک نوبت برای دریافت گاز در این صفوف به پای صحبت آنها بنشینند!
مردم با اعصاب های ناراحت به خانه باز می گردند البته اگر به آنها بعد از گذشت چند ساعت گاز برسد زیرا اکثرا موفق به تعویض گاز نمی شوند، چرا که صف آنقدر طولانیست که به کسانی که در ته صف هستند گاز نمی رسد.
در حال حاضر هوا سرد نشده و مشکل بر این منوال است وای به روزی که هوا سرد شود.
حال ما این مشکل را باید به که بگوییم؟؟به مسئولان؟؟
آنها که می گویند ما مشکل گاز نداریم! حال مردم چه کنند که کپسول های گاز برای مصارف پخت و پز و استحمام آنهاست؟؟؟
البته از نظر آقایان مسئول وضعیت گاز خوب است چرا که با یک تماس تلفنی برای خود گاز تهیه میکنند و این هم به صورت رابطه ای بوده و هیچ اشکالی ندارد !!؟
مردم گله خود را به کجا ببرند؟ فرماندار که مسئول شهرستان است؟ استاندار که عالیترین مقام اجرایی استان است و نماینده رئیس جمهور؟ بازرسان سازمان بازرسی ؟ و یا جاهای دیگر ....؟
من امیدوارم که مسئولان کمی خود را از مردم بدانند و به فکر این مردم باشند چرا که آنها برای این کار حقوق میگیرند و باید برای رفع مشکل مردم از هیچ کاری عقب نشینی نکنند .
پیشنهاد می گردد به روند توزیع گاز مایع توجه بیشتری گردد. چگونه است که ماشین های حامل گاز از مبدا بارگیری تا مقصدی که مردم چشم انتظار آنها هستند در زمان تحویل حداقل نیمی از محموله¬شان خالی و تعویض شده است؟؟!
مگر غیر از این است که محلهای توزیع از پیش مشخص شده است؟ اگر از مشکلات نیست پس دلیل اصلی این ماجرا چیست؟ چیزی بجز سودجویی عده ای که شناسایی آنها هم سخت نیست!
این مشکل با نظارت درست و به موقع مدیران قابل حل است و امیدواریم دیگر شاهد معضلات اینچنینی نباشیم.
به امید آن روز

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد